Gulasz drobiowy

4.92 (207 ocen)

Dziś pomysł na bardzo szybki i prosty obiad, ale również pyszny.

Składniki:

  • 2 filety z kurczaka
    1 cebula
    1 czerwona papryka
    2 marchewki
    1/2 natki pietruszki
    1/2 puszki kukurydzy
    2 łyżki mąki ziemniaczanej
    zioła prowansalskie
    3 łyżki śmietany 30%
    sól, pieprz do smaku
    olej lub oliwa
Wystaw ocenę:

4.92 (207 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Gulasz drobiowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filety umyć i pokroić w kostkę. Przyprawić ziołami, solą i pieprzem. Marchewkę i paprykę obrać i pokroić. Kukurydzę odcedzić z zalewy. Na dużej patelni rozgrzać olej. Wrzucić cebulkę i zeszklić. Dodać mięso i dusić kilka minut. Dodać warzywa i kukurydzę. Zalać około pół litrem wody. Doprawić solą i pieprzem.
    Dusić na małym do miękkości warzyw i mięsa, co pewien czas mieszając.Pod koniec gotowania dodać mąkę rozpuszczoną w 1/2 szklanki zimnej wody i zamieszać całość. Dodać śmietanę.
    Gulasz można podawać z ryżem, kaszą i makaronem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować