Grillowane koreczki z pieczarkami

4.5 (197 ocen)

  • Dla 6 osób
  • Łatwy

To danie stanowi świetną przekąskę lub dodatek do dań mięsnych.

  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - cukinia pokrojona cienkie paski: 6 sztuk
    - paryka czerwona: 0.5 sztuki
    - pieczarki: 3 sztuki
    - rzeżucha: 1 łyżka
    - serek Tartare - cebulowe pole: 3 łyżeczki
    - sól: 1 szczypta
    - zioła prowansalskie: 1 łyżeczka
Wystaw ocenę:

4.5 (197 ocen)

Zobacz również:

Przystawki Ser

Grillowane koreczki z pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pieczarki kroimy na kawałki jednakowej grubości. Paprykę w większą kostkę. Solimy i posypujemy ziołami prowansalskimi. Grillujemy na rozgrzanej wcześniej patelni grillowej.
  • 2. Cukinię kroimy nożykiem na wąziutkie paseczki wzdłuż całęj cukini. Solimy i odstawiamy na chwilę, po czym grillujemy i odkładamy do ostygnięcia. Układamy cukinie na desce i na jednym końcu nakładamy po pół łyżeczki serka Tartare i kilka listków rzeżuchy. Zawijamy.
  • 3. Na wykałaczkę nakładamy po kolei - pieczarkę, paprykę, cukinię, pieczarkę, paprykę i znowu pieczarkę.
    Podajemy udekorowane jeszcze listkami rzeżuchy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cukinia Pieczarki Rzeżucha Zioła

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wegetariańska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować