Gotowana polędwica

4.41 (182 ocen)

  • 40 min

Bardzo dobra jako wędlina, może tez być do obiadu!

  • 40 min

Składniki:

  • Składniki:
    1 kg polędwicy
    2 łyżki majonezu

    Zalewa:
    1 l wody
    ¼ szklanka soli
    1/3 szklanka cukru
    2 liście
    3 ziela
    1 łyżka majeranku
    4 ząbki czosnku
    ½ łyżeczki pieprzu
Wystaw ocenę:

4.41 (182 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Gotowana polędwica - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Mięso pukam, smaruje majonezem.
    2. Składniki na zalewę łącze i gotuje.
    3. Do gotującej zalewy wkładam mięso i gotuje go 15 minut.
    4. Odstawiam na 6 godzin i gotuje go ponownie 20 minut.
    5. Osuszam i zawijam w ściereczkę.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować