Indyk curry w śmietanie

4.5 (186 ocen)

  • 40 min

pyszny, kremowy!

  • 40 min

Składniki:

  • Składniki:
    0,5 kg filetu z indyka
    2 cebule
    3 łyżki przyprawy curry
    4 łyżki oleju
    4 łyżki śmietany


Wystaw ocenę:

4.5 (186 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Indyk curry w śmietanie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Mięso z indyka i cebule kroje w kostkę.
    2. Podsmażam na oleju.
    3. Gdy mięso zmięknie dodaje przyprawę curry i mieszam.
    4. Przed końcem smażenia dodaje śmietanę i doprawiam do smaku.
    5. Podaje z makaronem lub ryżem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować