GOLONKA W PIWIE

5 (158 ocen)

  • 4 min

TYPOWO MĘSKA POTRAWA

  • 4 min

Składniki:

  • 3 golonki
    2 marchewki
    ½ l jasnego piwa
    1 kostka rosołowa
    4 ząbki czosnku
    majeranek
    tymianek
    pieprz
    sól
    słodka papryka
    ostra papryka
    puszka zielonego groszku
Wystaw ocenę:

5 (158 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Golonka w piwie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • GOLONKA 1. Golonki w razie potrzeby opalić, umyć, natrzeć solą, pieprzem i pozostałymi przyprawami.
    Mięso naszpikować pokrojonymi ząbkami czosnku.
    Zalać piwem i odstawić na 2 godziny.
    Następnie golonki wraz z płynem, w którym się moczyły przełożyć do garnka, tak aby były przykryte płynem,
    jeśli jest go za mało, dolać wodę, gotować na wolnym ogniu 2 godziny.
    Na 15 minut przed końcem gotowania dołożyć pokrojone warzywa.
    SMACZNEGO
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować