Gołąbki orzechowe

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Gołąbki z modrej kapusty z farszem z orzechów smakują niebanalnie. Są lekkie, a zarazem pożywne.

Składniki:

  • ● główka czerwonej kapusty
    ● szkl. zmielonych orzechów włoskich
    ● szkl. pęczaku
    ● duża cebula
    ● puszka krojonych pomidorów
    ● olej
    ● szczypta cukru
    ● sól
    ● pieprz
    ● łyżka masła
    ● kilka suszonych grzybów
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Gołąbki orzechowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Grzyby moczymy dzień
    wcześniej, obgotowujemy. Kapustę
    sparzamy, oddzielamy
    liście, ścinamy grube nerwy.
  • 2. Kaszę gotujemy w 2,5 szklankach
    osolonej wody. Mieszamy
    z orze chami, doprawiamy.
  • 3. Farsz zawijamy w liście kapusty.
    Cebulę obieramy, siekamy
    i podsmażamy z grzybami.
    W garnku układamy gołąbki,
    wlewamy pomidory z zalewą
    i wsypujemy cebulę z grzybami.
    Doprawiamy i dodajemy
    masło. Dusimy do miękkości.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czerwona kapusta

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_09-2010

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować