Gołąbki inaczej z kapustą kiszoną - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Mięso mielone przekładamy do miski, dodajemy startą cebulę, przeciśnięty czosnek, 1 jajko, przyprawę do mięsa, sól i pieprz. Mieszamy.
2.Kapustę kiszoną przepłukujemy, odciskamy, drobno kroimy, dodajemy do mięsa i mieszamy. Następnie wsypujemy pół szklanki kaszy manny i szklankę ryżu i wyrabiamy masę.
3.Formujemy kotlety i maczamy w jajku i bułce tartej. Obsmażamy z każdej strony.
4.Przekładamy kotlety warstwami w garnku. Zalewamy wodą aby zakryła kotlety, dodajemy kostki rosołowe, przecier, keczup, liść laurowy, ziele angielskie i przyprawiamy do smaku. Gotujemy na wolnym ogniu ok. godziny.
Porady
Do sosu możemy dodać bazylię i paprykę słodką do smaku.
Komentarze