filety z kurczaka z oscypkiem

4.5 (190 ocen)

  • 45 min

danie powstało w ramach "czyszczenia lodówki"

  • 45 min

Składniki:

  • 2 podwójne piersi z kurczaka,
    oscypek około 70 g ,
    tymianek i czosnek granulowany, sól, pieprz i słodka papryka,
    bułka tarta i mąka do panierowania
    2 jajka
    olej
Wystaw ocenę:

4.5 (190 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Filety z kurczaka z oscypkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Piersi nacinamy od grubszej strony (robimy kieszonkę), uważając żeby nie przeciąć fileta na wylot. Mięso nacieramy przyprawami (jakie kto lubi, ja użyłam soli, pieprzu i słodkiej papryki)



  • 2. Oscypka trzemy na tarce, dodajemy do niego tymianek i czosnek granulowany. powstałą mieszanką nadziewamy filety. spinamy wykałaczką tak, żeby farsz nie wypłynął.
  • 3. Panierujemy tak, jak schabowe: w mące, jajku i bułce tartej.
  • 4. Smażymy ze wszystkich stron na złoty kolor.

Porady

Ponieważ filety są dość grube, po usmażeniu wkładam je jeszcze na jakieś 10 minut do piekarnika rozgrzanego do 170 stopni, żeby nie były surowe w środku

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować