grzybki do zapiekanek

4.46 (187 ocen)

  • 60 min

Grzybki idealne do zapiekanek, wystarczy bułeczka, trochę sera i gorący piekarnik :)

  • 60 min

Składniki:

  • 1,5 kg grzybów leśnych (najlepiej maślaki, podgrzybki),
    6 średnich cebul,
    2/3 szklanki oleju,8 łyżek octu,
    1 szklanka wody,
    pół słoiczka koncentratu pomidorowego,
    4 łyżki cukru,
    2 łyżki Vegety,3
    łyżeczki słodkiej papryki,
    1-2 łyżeczki pieprzu.
Wystaw ocenę:

4.46 (187 ocen)

Zobacz również:

Przetwory

Grzybki do zapiekanek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Grzybki dokładnie oczyszczamy z piasku, płuczemy, kroimy w średniej wielkości kawałki i gotujemy około 10-15 minut, następnie odcedzamy.
  • 2. Cebulę kroimy w piórka lub kostkę, ( raczej mój blender kroił w drobną kostkę bo ja popłakałabym się na śmierć) i szklimy na oleju, następnie dodajemy resztę składników i dusimy około 20 minut często mieszając. gorące grzybki przekładamy do słoiczków i pasteryzujemy 20 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować