fasolka szparagowa z bułką tartą

0 (0 ocen)

  • 30 min

To jeden z moich ulubionych, jeśli nie ulubiony dodatek do drugiego dania. Po prostu uwielbiam wyjadać ją prosto z patelni.

  • 30 min

Składniki:

  • 0,5 kg fasolka szparagowej ugotowaej w osolonej wodzie (można ugotować ją dzień wcześniej),
    50 g masła klarowanego (ewentualnie margaryny),
    75g bułki tartej,
    przyprawa uniwersalna

Fasolka szparagowa z bułką tartą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Masło topimy na patelni, dodajemy bułkę tartą, cały czas mieszając smażymy, aż się zezłoci, następnie dodajemy przyprawe uniwersalna i fasolkę, dokładnie mieszamy i jeszcze chwilę podgrzewamy.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy