Filety z kurczaka w krakersach

4.51 (200 ocen)

  • 20 min

Pyszne, soczyste mięso przypadnie do gustu każdemu.

  • 20 min

Składniki:

  • 2 piersi z kurczaka
    100 g krakersów
    duży jogurt naturalny
    sól
    pieprz
Wystaw ocenę:

4.51 (200 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Filety z kurczaka w krakersach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kurczaka umyć, osuszyć oraz oczyścić. Rozbić na mniejsze kotlety.
  • 2. Do miski wlać jogurt, przyprawić go solą i pieprzem.
  • 3. W jogurcie zanurzyć mięso i pozostawić w lodówce na 40 min.
  • 4. Krakersy partiami wkładać do woreczka i rozbijać tłuczkiem na okruchy.
  • 5. Kurczaka dokładnie obtaczać w krakersach.
  • 6. Na blaszce wyłożonej pergaminem układać kotlety.
  • 7. Piec ok. 35 min w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować