Nuggetsy z kurczaka w krakersach

4.49 (147 ocen)

Nuggetsy przygotowałam na imprezę rodzinną, wyszły bardzo smaczne, podałam je z sosem tysiąca wysp, który moim zdaniem doskonale do nich pasuje.

Składniki:

  • Podwójna pierś z kurczaka
    100-150 gram pokruszonych krakersów
    1-2 jajka
    Przyprawa do kurczaka
    Słodka i ostra papryka
    Olej do smażenia
    Sos tysiąca wysp
Wystaw ocenę:

4.49 (147 ocen)

Zobacz również:

Nuggetsy Przystawki

Nuggetsy z kurczaka w krakersach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Piersi z kurczaka mielimy, przekładamy do miski, doprawiamy do smaku przyprawą do kurczaka oraz słodka i ostrą papryką, wszystko dokładnie mieszamy. Z mięsa formujemy małe nuggetsy, panierujemy w rozkłóconym jajku i pokruszonych krakersach. Smażymy na rozgrzanym oleju na złoty kolor, odsączamy z nadmiaru tłuszczu, podajemy z sosem tysiąca wysp.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować