Filety w krakersach

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Obiad dla całej rodziny, lekki z bardzo małą ilością tłuszczu

  • 60 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 filety z piersi kurczaka
    krakersy solone
    jogurt naturalny
    2 łyżki oleju
    sol
    pieprz
    czosnek
    mielona papryka
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Filety w krakersach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Panierowanie 1. 1. Filety z piersi kurczaka porcjujemy, następnie moczymy je w jogurcie naturalnym wymieszanym z przyprawami, Mięso powinno się moczyć w jogurcie ok 1h. W między czasie krakersy wyjmujemy z opakowania i rozgniatamy aby zrobiła się z nich sypka panierka. Po upływie 1h filety wyciągamy z jogurtu i panierujemy w wcześniej przygotowanych krakerach.
  • układanie 2. 2. Opanierowane kotlety układamy na blaszce, która wyłożona jest papierem do pieczenia i posmarowana delikatnie olejem. Wkładamy je do nagrzanego do 180 stopni piekarnika. Pieczemy ok 30 min. Można w między czasie odwrócić je na drugą stronę jeżeli chcemy aby były z obu przypieczone, jednak nie jest to konieczne
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso Panierka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować