Filet mintaja w panierce piankowej.

4.5 (194 ocen)

  • 25 min

Panierka ..... mąki i z piany z białek ubitej na sztywno-ryba w takiej panierce jest lekka, pulchna , delikatna i smaczna:)

  • 25 min

Składniki:

  • 4 filety -mintaj
    białka z 2 jajek
    5 łyzek mąki,
    sok z cytryny.
    sól ,
    pieprz,
    przyprawa do ryb.

Wystaw ocenę:

4.5 (194 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Ryba

Filet mintaja w panierce piankowej. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • smazenie 1. Białka wraz ze szczypta soli nalezy ubic na sztywna piane.

    Filety nalezy osuszyć , skropic sokiem z cytryny i przyprawic z obu stron sola i pieprzem oraz przyprawą do ryb.

    Filety obtaczać z obu stron w mące a nastepnie maczać w pianie z białek i smazyć na rozgrzanym oleju z obu stron do zarumienienia.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mintaj Piana z białek Ryby

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować