FILET ŚLEDZIOWY W PANIERCE

5 (177 ocen)

  • 40 min

Pyszne danie ze sledziem w roli głównej,nie tylko na piatek

  • 40 min

Składniki:

  • 5 filetów śledziowych a la matias
    mąka,bułka tarta,jajko-do panierki
    klarowane masło do smażenia


Wystaw ocenę:

5 (177 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Filet śledziowy w panierce - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filety namoczamy w wodzie,zeby były mniej słone.Po ok.3 godz,obsuszamy filety papierowym ręcznikiem.Obtaczamy w mące ,jajku,a nastepnie bułce tartej ,smażymy na rumiano z obu stron.
  • smazony filet śledziowy 2. Podajemy z zasmażaną kapustą pekińska i puree ziemniaczanym.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować