Faszerowane pieczarki

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Pomysłowe danie, które wybornie smakuje!

Składniki:

  • 20 dag dużych pieczarek
    3 metki cebulowe
    2 jajka
    bułka tarta
    olej do smażenia
    sól
    pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Faszerowane pieczarki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pieczarki oczyszczamy, dokładnie myjemy pod bieżącą wodą i osuszamy. Odcinamy ogonki.
  • 2. Kapelusze pieczarek przyprawiamy solą i pieprzem, a następnie wypełniamy
    metką cebulową.
  • 3. Każdy kapelusz zanurzamy w roztrzepanym jajku, a następnie obtaczamy
    w bułce tartej.
  • 4. Na patelni rozgrzewamy 3-4 łyżki oleju. Kapelusze smażymy na złoty kolor. Podajemy zaraz po przygotowaniu. Smakują też z ziemniakami lub frytkami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Pieczarki

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_09-2009

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować