EXPRESOWE RACUCHY

0 (0 ocen)

BARDZO SZYBKIE DO ZROBIENIA I PUSZYSTE

Składniki:

  • 2 szklanki mąki
    2 jajka
    1 szklanka kwaśnej śmietany
    50g cukru pudru
    60g masła
    1 i 1/2 łyżeczki sody
    1 i 1/2 łyżeczka proszku do pieczenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery

Expresowe racuchy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wszystkie składniki wrzucamy do miski i miksujemy na jednolitą masę. Odstawiamy na chwilkę i pieczemy na rozgrzanym oleju. Posypujemy na wierzch cukrem pudem lub musem owocowym.

Porady

Do masy możemy dodać ulubione owoce np. jabłka lub banany...

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować