Dorsz pieczony w folii z masełkiem ziołowym i imbirem

4.5 (180 ocen)

  • 50 min

Pyszna i zdrowa rybka stanowi świetny obiad dla całej rodziny.

  • 50 min

Składniki:

  • -2 duże dorsze
    -1 łyżeczka startego świeżego imbiru
    -2 łyżeczki pieprzu ziołowego
    -20 g masła
    -odrobina soli
Wystaw ocenę:

4.5 (180 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Ryba

Dorsz pieczony w folii z masełkiem ziołowym i imbirem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Dorsze oczyszczamy, filetujemy. Każdy płat dzielimy na pół.
  • 2. Masło dokładnie mieszamy z pieprzem ziołowy.
  • 3. Każdy płat dorsza od spodu nacieramy solą. Układamy osobno na folii aluminiowej. Łyżeczką nakładamy kawałki masła i odrobinę imbiru. Zawijamy.
  • 4. Pieczemy w 180 stopniach po 20 minut z każdej strony.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Dorsz Imbir Pieprz Ryby

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować