Domowa bajaderka:)

4.5 (150 ocen)

  • 30 min

Przepis powstał z resztek tortu w kształcie piłki:)

  • 30 min

Składniki:

  • 2 blaty do torta ciemnego (lub resztki które pozostają po wycinaniu z biszkoptu)
    1łyżka lub1.5 miodu
    1łyżka dowolnego dżemu, najlepiej porzeczkowego
    1łyżka nutelli
    wiórki kokosowe
    łyżeczka rodzynek
    łyżeczka skórki pomarańczowej
Wystaw ocenę:

4.5 (150 ocen)

Zobacz również:

Desery

Domowa bajaderka:) - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • wyrobiona masa 1. Blaty kruszymy dodajemy resztę składników, wszystko mieszamy razem tylko bez wiórków kokosowych, miodu dodajemy tyle żeby się wszystko ładnie połączyło.
  • obtaczamy w kokosie 2. Formujemy kulki i obtaczamy w wiórkach kokosowych
  • Smacznego 3. Gotowe kulki wykładamy na talerz.

Porady

Do masy można dodać kieliszek ulubionego alkoholu lub wiśnie w spirytusie:)

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować