• Devolay ze szpinakiem

    Dodane przez: BonAppetitMalgorzata

  • Posmakuje narzeczonemu, mężowi, mamie i teściowej :)

    Zdjęcia i filmy dodane przez innych użytkowników

    Składniki

    składniki na 4 porcje:
    - 1 kg sznycla z szynki
    - 2 jajka
    - szpinak mrożony w liściach (całe opakowanie)
    - mała cebula
    - 2 ząbki czosnku
    - 4 plastry szynki parmeńskiej
    - 10 dag kostki sera żółtego
    - sól, pieprz
    - olej do smażenia

  • Sposób przygotowania

    1.
    Devolay ze szpinakiem - krok 1

    Rozbijamy mięso, następnie solimy i pieprzymy.

    2.

    Szpinak smażymy na oleju z dodatkiem soli, pieprzu, cebuli i czosnku.

    3.

    Na gotowe, rozbite mięso kładziemy ok. 1-2 łyżek szpinaku, słupek sera zawinięty szynką parmeńską. Mięso zwijamy w roladę, jeśli farsz wychodzi bokami możemy roladę spiąć wykałaczkami.

    4.

    Gotowe rolady moczymy w rozkłóconym jajku i smażymy na patelni na małym ogniu z każdej strony, aż mięso lekko zbrązowieje. Następnie rolady pieczemy w piekarniku w zamkniętym naczyniu żaroodpornym około 20 min w 220 stopniach C.

  • Słowa kluczowe (tagi):

    moj_niedzielny_obiad, szynka, szpinak, sznycel, devolay
  • 2 komentarze
    • Konto nieaktywne
      2012-04-13T12:57:03+02:00 Konto nieaktywne
      Wzięłam przepis i tak go czytałam,że ser fetę kupiłam a nie żółty dopiero jak sie wzięłam za robienie w kuchni to zauważyłam:(,następnym razem z żóltym zrobię,bo jest przepyszne z tym szpinakiem:). i z szynką:).
    • BonAppetitMalgorzata
      2012-04-13T14:06:21+02:00 BonAppetitMalgorzata
      z serem fetą też dobrze smakuje. szpinak pasuje w towarzystwie fety. miło mi, że wybrałaś ten przepis, pozdrawiam :)

Dodane przez: BonAppetitMalgorzata

BonAppetitMalgorzata 492

punkty:

Statystyki przepisu:

Dodany: 2012-04-05T20:04:52+02:00

2404 odwiedziny


Sprawdź książki z tym przepisem

Zobacz, kto poleca ten przepis

Zdobyte wyróżnienia:

Opublikowany w Przyślij Przepis
Przepis z magazynu: PPWS_11-2012

Inne przepisy dodane przez tego użytkownika:

więcej »