Devolay ze szpinakiem

  • wyświetlono: 9148 |
  • dodany do książki kucharskiej: 6 |
  • polecenia: 1

Posmakuje narzeczonemu, mężowi, mamie i teściowej :)

BonAppetitMalgorzata
  • 20min

Składniki

składniki na 4 porcje:
- 1 kg sznycla z szynki
- 2 jajka
- szpinak mrożony w liściach (całe opakowanie)
- mała cebula
- 2 ząbki czosnku
- 4 plastry szynki parmeńskiej
- 10 dag kostki sera żółtego
- sól, pieprz
- olej do smażenia

Sposób przygotowania przepisu:

Devolay ze szpinakiem

  • Devolay ze szpinakiem1. Rozbijamy mięso, następnie solimy i pieprzymy.
  • 2. Szpinak smażymy na oleju z dodatkiem soli, pieprzu, cebuli i czosnku.
  • 3. Na gotowe, rozbite mięso kładziemy ok. 1-2 łyżek szpinaku, słupek sera zawinięty szynką parmeńską. Mięso zwijamy w roladę, jeśli farsz wychodzi bokami możemy roladę spiąć wykałaczkami.
  • 4. Gotowe rolady moczymy w rozkłóconym jajku i smażymy na patelni na małym ogniu z każdej strony, aż mięso lekko zbrązowieje. Następnie rolady pieczemy w piekarniku w zamkniętym naczyniu żaroodpornym około 20 min w 220 stopniach C.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Tagi

moj_niedzielny_obiadszynkaszpinaksznyceldevolay
 

Komentarze

Podobne przepisy

CUKINIA FASZEROWANA PĘCZAKIEM

Dodane przez: ALE Ciachoo

CUKINIA FASZEROWANA PĘCZAKIEM

Cukinia na sposób wegetariański...faszerowana...

Pierogi ze szpinakiem, fetą i płatkami chili

Dodane przez: ankad21

Pierogi ze szpinakiem, fetą i płatkami chili

Pyszne danie dla smakoszy szpinaku.

schab

Dodane przez: AnnaKoziel

Faszerowany schab

Szybki pomysł na roladki, jako...

Kotleciki ze szpinakiem

Dodane przez: ewuska2016

Kotleciki ze szpinakiem

Mój sposób na bezmięsny obiad

nadziane mielone

Dodane przez: zandero99

Nadziane mielone

Pyszny sposób na urozmaicenie mięsa...

Pulpety wołowe ze szpinakiem i fetą w kremowym sosie

Dodane przez: VioletoweKucharzenie

Pulpety wołowe ze szpinakiem i fetą w kremowym...

Bardzo delikatne a zarazem wyraziste...