Deser z mascarpone i truskawkami

4.5 (141 ocen)

  • 15 min

Słodki deser dobry zimą i latem

  • 15 min

Składniki:

  • 250 gram mascarpone
    wafle / ciasteczka
    truskawki mrożone (w sezonie świeże)
    2 łyżeczki cukry lawendowego
    łyżka kakao
    łyżka cukru pudru
Wystaw ocenę:

4.5 (141 ocen)

Zobacz również:

Desery Deser z truskawkami

Deser z mascarpone i truskawkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Truskawki mrożone odmrozić podgrzewając z cukrem lawendowym
  • 2. Na dno pucharka pokruszyć wafle albo inne ciasteczka.
    Nałożyć kilka truskawek.
    Zmiksować na wolnych obrotach mascarpone z cukrem pudrem.
    Odłożyć połowę, do której dodać kakao i wymieszać.
    Na truskawki w pucharku nałożyć szprycą masę kakaową.
    Ponownie wafle, potem truskawki.
  • 3. Na wierzch wyciskamy szprycą białą masę i ozdabiamy ją np. czekoladą i kandyzowanym mango.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować