Czysta zupa rybna

4.5 (168 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

Mam 36 lat, jestem kucharką, ale nie pracuję zawodowo. Interesuję się muzyką i gotowaniem.

Składniki:

  • ● ok. 1 kg dowolnych ryb słodkowodnych
    ● 40 dag mieszanych warzyw
    ● cebula
    ● liść laurowy
    ● ziele angielskie
    ● ząbek czosnku
    ● sól
    ● szczypta cukru
    ● natka pietruszki
Wystaw ocenę:

4.5 (168 ocen)

Zobacz również:

Zupy Ryba

Czysta zupa rybna - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Czysta zupa rybna 1. Ryby myjemy pod bieżącą wodą, sprawiamy i kroimy w dzwonka. Natkę pietruszki drobno siekamy.
  • Czysta zupa rybna 2. Warzywa myjemy, obieramy, zalewamy wrzącą wodą. Solimy. Gotujemy wywar. Cebulę obieramy i w całości dodajemy do warzyw. Po kilkunastu minutach gotowania wkładamy przygotowane ryby, liść laurowy, rozdrobniony czosnek, ziele angielskie i cukier. Gotujemy na małym ogniu.
  • Czysta zupa rybna 3. Ugotowaną rybę odcedzamy, doprawiamy do smaku solą. Kawałki
    ryby wkładamy do talerzy. Wlewamy gorący wywar, posypujemy natką. Podajemy z grzankami lub makaronem cienkie nitki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ryby

Notka redakcyjna

PP_11-2009

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować