Deser Czekoladowa pianka

4.48 (192 ocen)

Deser idealny na nadchodzące upały jest prosty w przygotowaniu i bardzo pyszny.

Składniki:

  • Pianka ciemna:
    300 ml śmietany 30%
    1 mleczna czekolada
    1 gorzka czekolada
    1 łyżka kawy rozpuszczalnej
    pianka biała:
    250 ml śmietany 30 %
    1 biała czekolada
    dodatkowo:
    owoce u mnie grejpfrut
    12 okrągłych biszkoptów
    1/2 szklanki kawy rozpuszczalnej
Wystaw ocenę:

4.48 (192 ocen)

Zobacz również:

Desery

Deser czekoladowa pianka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • czekoladowa pianka 1. Czekolady ciemne połamać, dodać do nich kawę i niewielką ilość śmietanki, rozpuścić w kąpieli wodnej i przestudzić pozostałą śmietankę ubić na sztywno pod koniec ubijania dodać czekoladę i dokładnie wszystko połączyć.
  • czekoladowa pianka 2. Białą czekoladę rozpuścić też w kąpieli wodnej z małą ilością śmietanki, pozostałą śmietanę ubić i połączyć z białą czekoladą.
  • czekoladowa pianka 3. Na dnie pucharków do deserów ułożyć po dwa biszkopty nasączone kawą rozpuszczalną i na nich rozłożyć ciemną piankę, następnie białą i na wierzchu ułożyć owoce.
    Deser odstawić do lodówki na kilka godzin, aby pianka zastygła.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować