Czekoladki z nadzieniem jagodowo śmietankowym

4.5 (184 ocen)

Czekoladki zostały zjedzone w mgnieniu oka.

Składniki:

  • 150g czekolady deserowej
    50g białej czekolady
    Dżem jagodowy lub marmolada
    2 łyżki śmietanki 30%
Wystaw ocenę:

4.5 (184 ocen)

Zobacz również:

Desery Czekoladki Dżemy

Czekoladki z nadzieniem jagodowo śmietankowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Czekoladki 1. Czekoladę deserową rozpuszczamy w kąpieli wodnej.

    Białą czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej razem ze śmietanką.

    Czekoladą ciemną smarujemy foremki silikonowe dokładnie po ściankach 3 razy, za każdym razem odstawiając formę do lodówki.

    Po trzecim razie napełniamy czekoladki dżemem i czekoladą białą . Odstawiamy foremkę najlepiej na całą noc.

    Kiedy nadzienie zastygnie nakładamy na nie resztę czekolady deserowej i ponownie odkładamy do całkowitego zastygnięcia.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czekolada

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Walentynki

Podobne przepisy

To może cię zainteresować