Cynamonowy biszkopt z masą krówkową - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Biszkopt: Jajka zmiksować z cukrem.Mąkę przesiać z proszkiem i powoli dodawać do ciasta. Wsypać kakao, cynamon i ponownie wymieszać. Ciasto wyłożyć na wysmarowaną tłuszczem i posypaną bułką tartą blachy (o wym:25/40cm). Piec ok.40 minut w temp.170st.
2.Masa budyniowa: Budyń ugotować według przepisu na opakowaniu na mleku, dodając cukier. Miękkie masło utrzeć z ostudzonym budyniem.
3.Polewa: Margarynę i mleko rozpuścić w garnuszku z pokruszonymi krówkami.
4.Ostudzone ciasto przekroić wzdłuż. Jeden płat posmarować kremem, przykryć drugim płatem ciasta. Udekorować gęstą polewą i orzechami.
Porady
Ciasto najlepiej kroi się kiedy postoi w lodówce min.12 godz.
Komentarze