Biszkopt z masą krówkową i herbatnikami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.BISZKOPT
Do miski wbijamy jajka i ubijamy mikserem lub trzepaczką z cukrem do białości. Mąkę przesiać, wymieszać razem z proszkiem do pieczenia i delikatnie wsypywać do ciasta. Wszystko razem dokładnie wymieszać, aż ciasto będzie jednolite. Blaszkę wysmarować tłuszczem i wyłożyć papierem do pieczenia. Wyłożyć ciasto. Piec w temp. ok. 170 st przez 40 min. Zostawić do ostygnięcia. Zimny biszkopt przekroić na 2 płaty.
KREM
Z proszku budyniowego, kawy, mleka i cukru ugotuj gęsty budyń. Wystudź. Budyń utrzyj z masłem.
SKŁAD CIASTA
Biszkopt - powidła śliwkowe - masa budyniowa - herbatniki - masa krówkowa - biszkopt - masa budyniowa - herbatniki - polewa czekoladowa.
Komentarze