BISZKOPT Z MASĄ KRÓWKOWĄ I HERBATNIKAMI

4.5 (199 ocen)

  • 60 min

Ciasto jest łatwe w przygotowaniu i bardzo smaczne.Doskonałe na święta.

  • 60 min

Składniki:

  • BISZKOPT
    5 jajek
    szkl. cukru
    2 szkl. mąki pszennej
    2 łyżeczki proszku do pieczenia
    MASA1
    budyń śmietankowy
    3 łyżki kawy cappuccino w proszku
    3 łyżki cukru
    2 szklanki mleka
    30 dag miękkiego masła
    DODATKOWO
    słoik powideł śliwkowych
    masa krówkowa w puszceduża
    paczka herbatników
    op. gotowej polewy czekoladowej
Wystaw ocenę:

4.5 (199 ocen)

Zobacz również:

Desery

Biszkopt z masą krówkową i herbatnikami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. BISZKOPT
    Do miski wbijamy jajka i ubijamy mikserem lub trzepaczką z cukrem do białości. Mąkę przesiać, wymieszać razem z proszkiem do pieczenia i delikatnie wsypywać do ciasta. Wszystko razem dokładnie wymieszać, aż ciasto będzie jednolite. Blaszkę wysmarować tłuszczem i wyłożyć papierem do pieczenia. Wyłożyć ciasto. Piec w temp. ok. 170 st przez 40 min. Zostawić do ostygnięcia. Zimny biszkopt przekroić na 2 płaty.

    KREM
    Z proszku budyniowego, kawy, mleka i cukru ugotuj gęsty budyń. Wystudź. Budyń utrzyj z masłem.

    SKŁAD CIASTA
    Biszkopt - powidła śliwkowe - masa budyniowa - herbatniki - masa krówkowa - biszkopt - masa budyniowa - herbatniki - polewa czekoladowa.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować