Cynamonowe racuszki z rodzynkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Najpierw ubijam jajka trzepaczką a następnie dodaje do nich mąkę i mleko. Wszystko ubijam na jednolitą masę która powinna mieć konsystencję gęstszą od ciasta naleśnikowego, jeśli tak nie jest to dodaję trochę mąki.
Dodaję odrobinę cukru oraz cynamon na "oko" (ja sypię sporo bo go lubię).
Można też dodać odrobine proszku do pieczenia ale nie jest to konieczne.
Jabłka obieram i kroję na grubsze ćwiartki i dodaję je do masy.
Rodzynki sparzam wrzątkiem i wszystko razem mieszam.
Na rozgrzana patelnię z tłuszczem nakładam chochelką "placki" i smażę z obu stron.
Wierzch posypuję cukrem pudrem i można się zajadać.
Porady
Dobrze jest jak ciasto odstoi swoje ale zazwyczaj dzieciaki już chcą jeść więc smażę od razu i też są pyszne.
Komentarze