* kotleciki z miodem i orzechami * - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Filety oczyszczamy, przekrajamy na cieńsze kawałki, doprawiamy pieprzem i vegetą, odstawiamy chociaż na 10 minut.
2.Międzyczasie na głęboki talerz dajemy 2 łyżki miodu najlepiej niescukrzonego (ja użyłam lipowy) i mieszamy go z odrobiną mleka tak żeby się rozpuścił.
3.Orzechy drobniutko kroimy lub mielimy, ewentualnie można włozyć je do woreczka i wałkować wałkiem żeby się rozgniotły. Orzechy mieszamy z bułka tartą.
4.Filety dokładnie maczamy w miodzie i obtaczamy w bułce z orzechami a raczej w orzechach z bułką - pamiętaj żeby orzechów było więcej a bułki tylko troszkę. Smażymy z obu stron na złoty kolor pilnując aby orzechy się nie przypaliły !!!
Komentarze