* MIRUNA W ORZECHACH *

0 (0 ocen)

  • 60 min

To mój eksperyment - trafiony i często powtarzany. Smak ryby wyjątkowo podkreślony orzechami.

  • 60 min

Składniki:

  • filety z miruny
    sól, pieprz
    przyprawa do ryb /niekoniecznie/
    dwie garści orzechów włoskich
    bułka tarta
    jajko
    olej do smażenia

* miruna w orzechach * - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filety z miruny rozlodzić, przyprawić solą i pieprzem, ew.przyprawą do ryb.
    Przygotować jajko do panierowania i bułkę tartą. Orzechy drobniutko posiekać, albo zmielić lub metodą Pascala włożyć do woreczka, związać i rozgnieść wałkiem do ciasta (wałkować orzechy). Drobniutkie orzechy połączyć z bułką tartą.
    Ja zawsze daję dużo orzechów i niewiele bułki.
    Rybę obtoczyć w jajku a następnie w panierce orzechowej i smażyć na dobrze rozgrzanej patelni, na wiekszym ogniu ale krótko.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy