Cupcakes z oranżadą i maślanym kremem

0 (0 ocen)

  • 60 min

Idealne na poprawę humoru, prezent, czy niedzielną słodycz.

  • 60 min

Składniki:

  • Na cupcakes (12 szt.) :

    - 200g mąki
    - 2 łyżeczki proszku do pieczenia
    - 2 łyżeczki oranżady w proszku
    - 100 g cukru
    - 150 ml oranżady
    - 2 jaja
    - 80 ml oleju
    - barwnik spożywczy (opcjonalnie)

    Na krem maślany:

    - 250 g masła
    - 250 g cukru pudru
    - 2 łyżki mleka/ wody
    - 2 łyżki esencji waniliowej
    - barwnik spożywczy (opcjonalnie)
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery

Cupcakes z oranżadą i maślanym kremem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Cupcakes z oranżadą z kremem maślanym 1. Mąkę, proszek do pieczenia, cukier i oranżadę w proszku mieszamy w jednej misce. W drugiej łączymy oranżadę, jaja i olej. Następnie do suchych składników przelewamy mokre i jeżeli chcemy dodajemy odrobinę barwnika spożywczego. Mieszamy wszystko dość niezdarnie - im więcej grudek tym lepsze cupcakes.
  • Cupcakes z oranżadą i kremem maślanym 2. Do foremki do cupcakes wkładamy jednorazowe foremki, albo smarujemy tłuszczem. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. Wypełniamy foremki ciastem do 3/4 wysokości. Pieczemy przez około 25 minut.

  • Cupcakes z oranżadą z kremem maślanym 3. Krem:

    Miksujemy miękkie masło, cukier puder, mleko i esencję waniliową. Nasz maślany krem możemy podzielić i zabarwić barwnikami spożywczymi. Przed dekorowaniem cupcakes muszą wystygnąć :) .

Porady

Po udekorowaniu warto włożyć cupcakes do lodówki, by krem stężał.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować