Cupcakes z oranżadą i maślanym kremem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1. Mąkę, proszek do pieczenia, cukier i oranżadę w proszku mieszamy w jednej misce. W drugiej łączymy oranżadę, jaja i olej. Następnie do suchych składników przelewamy mokre i jeżeli chcemy dodajemy odrobinę barwnika spożywczego. Mieszamy wszystko dość niezdarnie - im więcej grudek tym lepsze cupcakes.
2.Do foremki do cupcakes wkładamy jednorazowe foremki, albo smarujemy tłuszczem. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. Wypełniamy foremki ciastem do 3/4 wysokości. Pieczemy przez około 25 minut.
3.Krem:
Miksujemy miękkie masło, cukier puder, mleko i esencję waniliową. Nasz maślany krem możemy podzielić i zabarwić barwnikami spożywczymi. Przed dekorowaniem cupcakes muszą wystygnąć :) .
Porady
Po udekorowaniu warto włożyć cupcakes do lodówki, by krem stężał.
Komentarze