Ciasto z krakersami

5 (169 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Jest pyszne prosto z lodówki. Idealne na ciepłe dni.

Składniki:

  • 2 op. krakersów
    1 op. Śnieżki
    3 galaretki (np. 2 czerwone i 1 zielona)

    Krem budyniowy:
    2 szkl. mleka
    po 2 łyżki mąki pszennej i ziemniaczanej
    1 szkl. cukru
    1/2 op. cukru waniliowego
    kostka margaryny
Wystaw ocenę:

5 (169 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery

Ciasto z krakersami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z mleka obu mąk i cukru gotujemy budyń. Ostudzony ucieramy z margaryną.
  • 2. Dno dużej prostokątnej blachy wykładamy krakersami, rozsmarowujemy krem i układamy warstwę krakersów.
  • 3. Zieloną galaretkę rozpuszczamy w szkl. wody. Śnieżkę przygotowaną wg przepisu mieszamy z zimną galaretką i wylewamy na krakersy. Wstawiamy do lodówki.
  • 4. Czerwone galaretki rozpuszczamy i ostudzone wylewamy na ciasto.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Krakersy

Notka redakcyjna

PP_07-2009

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować