Pyszne ciasto w sam raz na letni sezon . Ciasto ucierane z truskawkami i kruszonką
55 min
Składniki:
Ciasto:
200 g miękkiego masła,
160 g cukru,
2 łyżeczki cukru wanilinowego,
4 jaja,
200 g mąki tortowej,
40 g mąki ziemniaczanej,
1 łyżeczka proszku do pieczenia,
500 g owoców (u mnie mrożone truskawki, nie rozmrażałam ich przed pieczeniem)
Kruszonka:
100 g masła,
150 g mąki tortowej,
50 g cukru pudru
Ciasto ucierane z truskawkami i kruszonką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Masło utrzeć z cukrem i cukrem pudrem. Dodawać po jednym jajku. Mąkę, mąkę ziemniaczaną i proszek do pieczenia wymieszać w osobnej misce, dodać do mokrych składników. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia. Przelać do niej ciasto i wyrównać. Dodać zamrożone truskawki lub świeże owoce.
Komentarze