Ciasto ucierane z truskawkami i kruszonką

4.5 (183 ocen)

  • 55 min

Pyszne ciasto w sam raz na letni sezon . Ciasto ucierane z truskawkami i kruszonką

  • 55 min

Składniki:

  • Ciasto:
    200 g miękkiego masła,
    160 g cukru,
    2 łyżeczki cukru wanilinowego,
    4 jaja,
    200 g mąki tortowej,
    40 g mąki ziemniaczanej,
    1 łyżeczka proszku do pieczenia,
    500 g owoców (u mnie mrożone truskawki, nie rozmrażałam ich przed pieczeniem)
    Kruszonka:
    100 g masła,
    150 g mąki tortowej,
    50 g cukru pudru
Wystaw ocenę:

4.5 (183 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery

Ciasto ucierane z truskawkami i kruszonką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Masło utrzeć z cukrem i cukrem pudrem. Dodawać po jednym jajku. Mąkę, mąkę ziemniaczaną i proszek do pieczenia wymieszać w osobnej misce, dodać do mokrych składników. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia. Przelać do niej ciasto i wyrównać. Dodać zamrożone truskawki lub świeże owoce.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Zobacz inne z:

Mrożenie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować