Ucierane z truskawkami i kruszonką

4.5 (163 ocen)

Zdobywca nagrody

Przepis dnia
  • 60 min
  • Więcej niż 10 osób

Uwielbiam to ciasto, bo jest szybkie w przygotowaniu i bardzo smaczne.

  • 60 min
  • Więcej niż 10 osób

Składniki:

  • 6 jajek
    1,5 szklanki cukru
    4 szklanki mąki
    łyżka proszku do pieczenia
    1 mała śmietana 18%
    1/2 kostki margaryny
    70 dag truskawek
    Kruszonka:
    100g mąki pszennej,
    50g cukru
    50g miękkiego masła.
Wystaw ocenę:

4.5 (163 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Ciasto ucierane Bezy

Ucierane z truskawkami i kruszonką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mąkę, cukier i masło łączymy ze sobą, rozcieramy palcami tworząc kruszonkę. Jajka miksujemy z cukrem na kogel-mogel i dodajemy pozostałe składniki. Ciasto powinno mieć dosyć gęstą konsystencję. Truskawki myjemy i odcedzamy na durszlaku z nadmiaru wody. Blaszkę o wymiarach 40x24 smarujemy delikatnie margaryną i wylewamy ciasto. Truskawki wkładamy ciasno przyciskają je do dołu, posypujemy kruszonką i pieczemy 45 minut w temperaturze 180C.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Truskawki Owoce

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

4.68 (193 ocen)

Opublikowany w Magazynie
Ucierane

To może cię zainteresować