Ciasto Toffi

  • wyświetlono: 824 |
  • dodany do książki kucharskiej: 2 |
  • polecenia: 0

Ciasto jest szybkie w przygotowaniu, a zarazem bardzo smaczne.

edysia161
  • 75min

Składniki

3 duże paczki krakersów
1 puszka mleka skondensowanego
1 krem karpatka (duża porcja na 1/2 l mleka)
1/2 l mleka
1 margaryna
1/2 l śmietany decor up
1 gorzka czekolada

Sposób przygotowania przepisu:

Ciasto Toffi

  • 1. Najpierw gotujemy krem karpatka. Z 1/2 l zimnego mleka odlewamy 1 szklankę i rozpuszczamy w niej proszek. Pozostałą część mleka gotujemy. Do gotującego się mleka wlewamy rozpuszczony roztwór i mieszamy. Następnie czekamy aż ostygnie.
  • 2. Po ostygnięciu miksujemy kostkę margaryny dodając stopniowo krem karpatka. Blache wykładamy krakersami. Na to kładziemy sporządzony krem. Znów krakersy. Następnie mleko skondensowane. Kładziemy na 15 minut do lodówki.
  • 3. W tym czasie ubijamy śmietanę. Po ubiciu wykładamy na wierzch ciasta.
    Posypujemy gorzką czekoladą.
    Smacznego.!

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Tagi

w_kilka_chwilslodkie_zyciemama_mnie_nauczyla

Komentarze

Podobne przepisy

śliwkowa rolada z ricottą i czekoladą

Dodane przez: sammakko

Śliwkowa rolada z ricottą i czekoladą

Smaczny i ciekawy deser nie tylko...

image-1dueud0

Dodane przez: Agnieszka74

Ciasto bananowe

Idealne na leniwe popołudnie do...

Cycki murzynki

Dodane przez: 2milutka

Cycki murzynki

To ciasto gościło w moim domu od...

image-1x5waqi

Dodane przez: JulkaTomeczek

Ciasto góra lodowa

Ciasto dla wielbicieli masy z mleka...

Biszkopt z kremem jogurtowo – brzoskwiniowym i jagodowym

Dodane przez: juchab

Biszkopt z kremem jogurtowo – brzoskwiniowym...

Bardzo delikatne ciasto, puszyste,...

image-0eiuk87

Dodane przez: JulkaTomeczek

Ptasie mleczkoz brzoskwiniami

Moje dzieci uwielbiają takie ciasta...