Ciasto " mars " - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Najpierw miksuję żółtka z cukrem i cukrem waniliowym
2.Potem dodaję mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia.
3.Ubijam na sztywno białka i mieszając dodaję je do masy.
4.Tortownicę smaruję masłem, wysypuję bułką tartą i wylewam masę.
5.Ciasto piekę 30 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.
6.2 tabliczki czekolady i " Marsy " kroję na kawałki i rozpuszczam na parze.
7.Za chwilę zdejmuję mieszankę czekoladową z gazu i dodaję 3/4 szklanki śmietany kremówki. Całość mieszam i odstawiam do wystygnięcia.
8.Biszkopt przekrawam na pół i przekładam masą czekoladową. Wierzch i boki smaruję pozostałą kremówką i ozdabiam startą na tarce tabliczką deserowej czekolady.
Komentarze