Ciasto kruche

0 (0 ocen)

  • 20 min

Pyszne, oryginalne i najprawdziwsze ciasto kruche na ciasta ciasteczka i inne słodkości.

  • 20 min

Składniki:

  • 2 i 3/4 szklanki mąki pszennej
    1 szklanka cukru pudru
    300g masła
    4 żółtka
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery

Ciasto kruche - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mąkę przesiać na stolnicę, dodać cukier puder i zimne masło ( to właśnie zimne masło powoduje że później już upieczone ciasta lub ciasto będzie kruche) i posiekać z mąką na kruszonkę. Dodać żółtka, połączyć z kruszonką i szybko zagnieść na jednolite ciasto. Nie należy wyrabiać go zbyt długo ponieważ ociepli się a kruche ciasto lubi chód więc po zagnieceniu należy go włożyć do lodówki na co najmniej 30 minut a najlepiej całą noc.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować