Ciasto kokosowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.biszkopt-Do białek wlać wodę i ubić z cukrem. Następnie dodawać po żółtku i ubić. Przesiać do tego mąki z proszkiem . Wymieszać i rozdzielić na dwie blaszki(30x40) wyłożone papierem do pieczenia. Pierwszą włożyć do pieca i piec 25-30 min.175*.
2.posypka- Do drugiej zrobić posypkę.
Rozkruszyć w palcach i rozsypać na ciasto w drugiej blaszce.
3.Upiec jak pierwsze, lecz troszkę dłużej.
.
4.krem-Ugotować na wodzie z cukrem budynie. Odstawić i zaraz wsypać galaretki i wymieszać. Domieszać też,masło. Wystudzić do letniego i rozsmarować na pierwsze ciasto.
5.Przykryć tym z kokosem.
6.Można polać gotową polewą.
7.Albo zrobić swoją.
polewa-Rozmieszać w rondelku cukier z kakao i wodą (na gęstą śmietanę). Wstawić na parę ,mieszać do rozpuszczenia cukru. Dodać masło, wymieszać. Dorzucić kostki czekolady, wymieszać i gorącą polać placek, ,,za nitką,,.
Komentarze