Ciasto kokosowe

0 (0 ocen)

Proste, szybkie ciasto. Zrobiłam je raz i od tego czasu często pojawia się na moim stole. Można posypać je cukrem pudrem lub przybrać bitą śmietaną i wiórkami. Można przełożyć je też powidłem.

Składniki:


  • 3/4 szklanki kaszy manny
    1/2 szklanki mąki pszennej
    1/2 szklanki wiórek kokosowych
    1 szklanka cukru
    1 łyżeczka proszku do pieczenia
    1/2 kostki margaryny
    4 jajka
    olejek waniliowy
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Ciasto kokosowe Desery

Ciasto kokosowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kaszę, mąkę i proszek wymieszać. Masło utrzeć z cukrem na puch. Powoli dodawać do niego żółtka, ciągle ucierając, wsypać mieszankę mąki i kaszy, dodać wiórka kokosowe i kilka kropel olejku. Białka ubić na pianę i wmieszać delikatnie w ciasto.
    Przelać do formy (ja używam blaszki o wymiarach 35x 20) wyłożonej papierem do pieczenia, wstawić do nagrzanego piekarnika 220 stopni, piec ok. 20 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kasza manna Kokos

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować