Ciasto "jacuś" - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Upiec jasny cienki biszkopt.
Ciasto Kakaowe: Margarynę,mleko,kakao,cukier zagotować i przestudzić . Następnie dodać mąkę,żółtka, proszek do pieczenia. Z białek ubić pianę i lekko wymieszać.
Ciasto Kokosowe: Białka ubić z cukrem, dodać kokos, mąkę i proszek do pieczenia. Na blaszkę kłaść ciasto kupkami, na przemian : kakaowe i kokosowe. Upiec w temp. 180 stopni przez ok. 35 minut.
Krem: Batony rozpuścić w odrobinie mleka. Z reszty mleka, cukru waniliowego, cukru kryształu, żółtek i mąki ugotować budyń i przestudzić. Masło utrzeć, dodając przestudzony budyń i batony. Krem podzielić na 2 części.
Przełożenie:
Ciasto kakaowe-kokosowe
1/2 kremu
biszkopt jasny
1/2 kremu
ciasto kakaowe-kokosowe
polewa
Komentarze