Ciasto cukiniowo-marchewkowe

5 (193 ocen)

Ciasto z dodatkiem cukinii robiłam pierwszy raz :) jest baaaardzo wilgotne , dość szybkie do przygotowania , aromatyczne i smaczne :))

Składniki:

  • 20 dkg startej marchewki
    20 dkg startej lekko odciśniętej cukinii
    25 dkg roztopionego masła
    25 dkg cukru
    5 jajek
    2 cukry waniliowe
    22 dkg mąki
    8 dkg mąki ziemniaczanej
    5 dkg orzechów włoskich mielonych
    3 łyżeczki proszku do pieczenia
    10 dkg śmietany 30%
    szczypta soli
Wystaw ocenę:

5 (193 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery

Ciasto cukiniowo-marchewkowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Ciasto cukinoiwo- marchewkowe 1. Jajka ubić z cukrem, szczyptą soli i cukrem waniliowym na puszystą masę .
    Mąkę,proszek do pieczenia ,orzechy i mąkę ziemniaczaną wymieszać , dodawać małymi porcjami do jajek na przemian z roztopionym i wystudzonym masłem i śmietaną 30% . Ciasto podzielić na dwie części do jednej dodać marchewkę a do drugiej cukinię . Przygotować tortownic o średnicy 23 cm , ciasta nakładać małymi porcjami na przemian jedno na drugie zaczynając od środka tortownicy . Piec 65 minut w temp. 175 *C . Po upieczeniu posypać cukrem pudrem
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cukinia Marchewka

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować