Ciasto biszkoptowe

4.5 (200 ocen)

  • 20 min

Pyszne ciasto z niebieską galaretką

  • 20 min

Składniki:

  • Biszkopt: 6 jajek
    3/4 szkl. mąki
    szkl. cukru
    łyżeczka proszku do piecz.
    2-3 łyżeczki kakao
    Masa budyniowa: 2 budynie o smaku toffi
    pół litra mleka
    kilka łyżek cukru do smaku
    kostka margaryny
    Pozostałe składniki: paczka okrągłych biszkoptów
    powidła śliwkowe
    2 paczki delicji o smaku bananowym z białą czekoladą
    3 galaretki niebieskie
Wystaw ocenę:

4.5 (200 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery Biszkopty Galaretki

Ciasto biszkoptowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Biszkopty posmarować powidłami i skleić po dwa. Białka ubić, dodać cukier, potem żółtka i na końcu wymieszać z mąką, dodać kakao, wylać na blaszkę i piec w temp.160-180 C, pozostawić do wystygnięcia.

    Rozpuścić galaretki.

    Masa budyniowa: na mleku ugotować budynie z dodatkiem cukru, wystudzony zmiksować z margaryną.

    Na biszkopt wyłożyć masę budyniową, na to delicje i zalać galaretką


Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Biszkopty Galaretka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

4.5 (147 ocen)

Opublikowany w Magazynie
Ciasto kremowo – biszkoptowe

To może cię zainteresować