Ciasto bananowe

5 (173 ocen)

  • 30 min

Przepis pochodzi z kuchni duńskiej.

  • 30 min

Składniki:

  • 5 jaj
    3 dl cukru ( 300g)
    3 łyżeczki cukru waniliowego
    115 g masła stopionego
    37 g wiórek kokosowych
    150 g maki pszennej
    1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
    2 banany (rozetrzyj na gładką masę)
    100 gram gorzkiej czekolady
Wystaw ocenę:

5 (173 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery

Ciasto bananowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ubij jajka z cukrem i cukrem waniliowym. Dodaj rozpuszczone masło, dodaj kokos i banany (przetarte na papkę). Przesiej mąkę z proszkiem do pieczenia i dodaj do utartej masy. Średniej wielkości blaszkę posmaruj masłem i wyłóż masę, piecz w temp 175*C ok 30 minut. W zależności od wysokości ciasta, czym forma wyższa tym pieczesz ciasto dłużej. Po ostudzeniu polej ciasto masa czekoladową lub lukrem, smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować