Pieczony filet z mintaja w zielonej pietruszce

4.5 (148 ocen)

Kocham wszelkiego rodzaju ryby i owoce morza. Dziś zaprezentuje przepis na pieczoną rybkę.

Składniki:

  • 3 mrożone filety z mintaja
    szklanka białego ryżu
    bukiet warzyw mrożonych
    przyprawa do ryb
    pęczek naci pietruszki
    masło
    sól morska
    pieprz biały
    folia aluminiowy
Wystaw ocenę:

4.5 (148 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Pieczony filet z mintaja w zielonej pietruszce - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filety rozmrażamy, myjemy oraz przyprawiamy solą, pieprzem i przyprawą do ryb. Na folii aluminiowej kładziemy plasterek masła , następnie rybę na którą kładziemy kilka gałązek natki pietruszki i znów przykrywamy plasterkiem masła. Zwijamy folię. Tak samo przygotowujemy pozostałe filety. Rybę wkładamy do piekarnika , nagrzanego do 180 stopni .Pieczemy 15 minut. Po 15 minutach otwieramy folię i pieczemy jeszcze 10 minut. Między czasie gotujemy ryż i warzywa według przepisu na opakowaniach. Podajemy z ryżem , warzywami oraz polewamy masełkiem z folii.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować