Ciasto artusia - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.PRZYGOTOWANIE:
1. Galaretkę owocową rozpuścić w półtorej szklanki
gorącej wody. Odstawić do zastygnięcia.
2. Budyń ugotować na mleku osłodzonym połową cukru,
ostudzić.
3. Masło utrzeć z resztą cukru i żółtkami. Nadal ucierając,
dodawać ostudzony budyń.
4. Wymieszać krem z pianą ubitą z białek i podzielić na
dwie części. Do jednej dodać kakao, a do drugiej galaretkę
pokrojoną w kostkę.
5. Dużą blaszkę lub tortownicę wyłożyć biszkoptami,
rozsmarować na nich krem kakaowy. Ułożyć drugą
warstwę biszkoptów i wyłożyć na nie krem z galaretką.
Na wierzch dać resztę biszkoptów i polać rozpuszczoną
czekoladą.
Smacznego!
Komentarze