Ciasteczkowiec z brzoskwiniami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Spód:
Masło rozpuścić z mlekiem i miodem. Ciastka wsypać do plastikowej torebki i rozgnieść wałkiem. Dodać do zagotowanej masy i wylać do wysmarowanej masłem i wyłożonej papierem formy 21 x 25. Wstawić do lodówki, a masa stwardnieje.
2.Masa:
Rozpuścić czekolady z cukrem pudrem, mlekiem i kakao. Ubić żółtka z odrobiną cukru i dodać do masy. Poczekać aż stwardnieje. Białka ubić z odrobiną cukru na sztywną pianę i delikatnie połączyć z masą czekoladową i żelatyną/ galaretką.
3.Na schłodzonym, kruchym spodzie ułożyć pokrojone w cienkie cząstki brzoskwinie. Zalać czekoladową masą i wstawić na noc do lodówki. Do dekoracji posypać startą czekoladą lub kakao
Komentarze