Czekoladowo - truskawkowa euforia

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 5 min

Pomysł na tort, który zachwyci i tych młodszych, i tych starszych :)Bardzo prosty i szybki w przygotowaniu !

  • 1 godz. 5 min

Składniki:

  • * 3 czekoladowe spody tortowe
    * 600 g truskawek (gdy użyjemy mrożonych to budyń gotujemy na zmniejszonej do połowy ilości mleka)
    * 4 budynie waniliowe
    * cytryna
    * tabliczka gorzkiej czekolady
    * tabliczka mlecznej czekolady
    * 150 ml śmietany 36 %
    * kaszka manna ugotowana z pół litra mleka na gęsto
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Torty Tort czekoladowy Desery

Czekoladowo - truskawkowa euforia - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Budynie gotujemy wg przepisu na opakowaniu.
  • 2. Do ostudzonego budyniu dodajemy truskawki i miksujemy z sokiem z cytryny na gładką masę. Gotujemy kaszkę. Gdy ostygnie miksujemy z masą.
  • 3. Blaty tortowe smarować masą budyniowo- truskawkową (blat, masa, blat...)
  • 4. Śmietankę podgrzać i dodać do roztopionych czekolad. Gdy zgęstnieje wylać na tort i łyżką posmarować boki ciasta.Udekorować płatkami migdałowymi

Porady

Tort najlepiej robić w okrągłej tortownicy - średnica 24 cm

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować