Ciasteczka z kremem kokosowym i czekoladowymi tabliczkami

0 (0 ocen)

  • Średni

Ciasteczka wyszły wspaniałe, połączenie kokosu i czekolady było strzałem w dziesiątkę. Jeśli nie macie foremki do czekoladek możecie smarować ciasteczko roztopioną czekoladą :-)

  • Średni

Składniki:

  • CIASTO:
    - mąka tortowa: 200 gramów
    - masło: 100 gramów
    - cukier puder: 6 łyżek
    - cukier waniliowy: 1 opakowanie
    - śmietana kwaśna: 2 łyżki
    - żółtko: 2 łyżki
    KREM:
    - mleko w proszku: 0.5 szklanki
    - mleczko kokosowe: 3 łyżki
    - wiórki kokosowe: 1 łyżka
    - masło: 100 gramów
    - cukier puder do smaku: 1 szczypta
    DODATKI:
    - Czekolada deserowa lub mleczna: 1.5 opakowania
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Ciastka

Ciasteczka z kremem kokosowym i czekoladowymi tabliczkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Ciastka z kremem 1. Mąkę przesiać na stolnicę, posiekać z pozostałymi składnikami i zagnieść ciasto.
    Rozwałkować i ciąć na prostokąty.
    Układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i piec w 180' przez 10 minut.

    Krem:

    Masło zmiksować z cukrem i wiórkami, dodać mleczko i mleko w proszku, miksować do uzyskania gładkiej konsystencji.

    Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej, smarować nią połowę wystudzonych ciasteczek lub zrobić tabliczki w foremce.

    Drugą połowę ciastek smarować kremem, do kremu przykładać tabliczkę czekoladową lub ciastko. Odłożyć do lodówki na godzinę.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mleko Wiórki kokosowe Mleko kokosowe

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Boże narodzenie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować