Ciasteczka kruche z marmoladą

4.2 (10 ocen)

  • 2 godz. 20 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Słodka przekąska.

  • 2 godz. 20 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 kg mąki pszennej
    50 dag margaryny
    4 łyżki octu
    25 dag cukru pudru
    5 żółtek
    1 opakowanie proszku do pieczenia na 1 kg mąki
    Twarda marmolada
Wystaw ocenę:

4.2 (10 ocen)

Zobacz również:

Ciastka

Ciasteczka kruche z marmoladą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Ciasteczka kruche z marmoladą 1. Margarynę posiekać z mąką, dodać żółtka roztrzepane z cukrem pudrem,ocet, proszek do pieczenia i zarobić ciasto.
    Ciasto rozwałkować cienko, wykrawać foremka ciastka- jedno z sercem,drugie całe. Ciastka pięć w 180° na złoty kolor. Po upieczeniu i wystudzeniu przełożyć marmoladą i posypać cukrem pudrem.

Porady

Można użyć marmoladę wielkoowocowa lub różana

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Dla dzieci Pieczenie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować