Chrupiące parówki w cieście

4.5 (200 ocen)

Świetny pomysł na imprezowanie sylwestrowe lub jako przekąska

Składniki:

  • 10 parówek+10 patyczków do szaszłyków
    2 jajka
    600ml mleka
    6 łyżek oleju+do smażenia
    ok. 30dag mąki+do panierowania
    sól
Wystaw ocenę:

4.5 (200 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Chrupiące parówki w cieście - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • ciasto 1. Z jajek, mleka, oleju i mąki robimy ciasto gęstsze niż na naleśniki.
  • parówka w cieście 2. Parówki obieramy z plastikowej folii. Nadziać na drewniane patyczki i zanurzyć w cieście.
  • parówka w mące 3. Następnie obtaczamy w mące.
  • parówki w cieście 4. Zanurzamy ponownie w cieście i wkładamy na rozgrzany olej. Smażymy na rumiano z dwóch stron i wykładamy na ręcznik papierowy.

Porady

Paróweczki najlepiej smakują na ciepło i podane z sezonową surówką.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Parówki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Smażenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować